Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hirsi- ja timbermannipalvelut

   Nyt on aika..

 

Alkaa toteuttamaan sisätilojen kunnostuksia, meiltä onnistuu myös pinkopahvitukset ja paperitapettien asennukset. Kauttamme saa Tapettitalon tapetit ja niihin soveltuvat liisterit asennuksen lisäksi.

Valmistaa vanhaa rakennusta talven varalle.

Räystäskouruihin kertyt roska kannattaa nyt ennen syyssateita poistaa ja katsoa että kattovedet eivät jää rakennuksen perustan vierelle. Vielä ei sokkelin tuuletusluukuja kannata sulkea ennen kun järvet jäätyvät..

 

Tarkistaa rakennusten kuntoa ja suunnitella korjaukset tulevalle kesälle. Talven aikana on hyvää aikaa suunnitella ja varautua tuleviin korjauksiin. Ota yhteyttä niin mietitään paras toteutustapa. 

Keväällä on tulossa päreiden höyläysaika, tarkista pärekatot.

Oulun rautatieaseman hirsityöt

Lisätty 18.11.2016

Teimme kesällä 2016 hirsityöt 1886 rakennetun asemarakennuksen ulkoverhouksen kunnostustyön aikana. Vaihdoimme  hirttä yli 100 jm rakennuksen alaosaan.

Wikipedia kirjoittaa rakennuksesta: Asemarakennus on rakennettu Pohjanmaan radan valmistuttua 1886, ja sitä on laajennettu useaan otteeseen. Rakennustyyliltään asemarakennus noudattaa muiden Pohjanmaan radan asemarakennusten tyyliä ja sen suunnittelija lienee rautatiehallituksenarkkitehti Knut Nylander. Asemarakennusta on myöhemmin laajennettu. Laajennusosan suunnitelman laati Bruno Granholm.

Asema-alueella on myös muita vanhoja rakennuksia, kuten entinen asemaravintola (rak. 1929: toimi liikenteenohjauskeskuksena 19852003), tiilinen asuin- ja toimistorakennus (1929) ja joitain asuinkäytössä olevia puurakennuksia vuosilta 1899 ja 1905.