Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hirsi- ja timbermannipalvelut

   Nyt on aika..

 

Alkaa toteuttamaan sisätilojen kunnostuksia, meiltä onnistuu myös pinkopahvitukset ja paperitapettien asennukset. Kauttamme saa Tapettitalon tapetit ja niihin soveltuvat liisterit asennuksen lisäksi.

Valmistaa vanhaa rakennusta talven varalle.

Räystäskouruihin kertyt roska kannattaa nyt ennen syyssateita poistaa ja katsoa että kattovedet eivät jää rakennuksen perustan vierelle. Vielä ei sokkelin tuuletusluukuja kannata sulkea ennen kun järvet jäätyvät..

 

Tarkistaa rakennusten kuntoa ja suunnitella korjaukset tulevalle kesälle. Talven aikana on hyvää aikaa suunnitella ja varautua tuleviin korjauksiin. Ota yhteyttä niin mietitään paras toteutustapa. 

Keväällä on tulossa päreiden höyläysaika, tarkista pärekatot.

Otsikko

Lisätty 06.05.2018
Lue kokonaan »

Matilan talon kunnostus

Lisätty 19.11.2017

Matilan talo on Oulun vanhin puutalo. Historia on selvitetty 1730 luvulle asti. Rakennus on siirretty Pikisaareen 1980-luvulla. Rakennus on nykyisin merimiehenkotimuseona jota ylläpitää pohjois-pohjanmaan museo. Rakennukseen uusitaan mm.  lattirakenteet ja rakennusta  ja tulisijoja korotetaan 20 cm.

Lue kokonaan »

Kittilän kotiseutumuseon kattotyö.

Lisätty 27.10.2017

Uusimme Kittilän kotisetumuseon aittarakennuksen pärekaton. Katon pinta-ala oli noin 130 m2.

Lue kokonaan »

Kemijärven kirkon ikkunakunnostus.

Lisätty 20.10.2017

Urakoimme Kemijärven kirkon ikkunakunnostuksen kesän 2017 aikana. 1950 valmistuneessa kirkossa on 850 istumapaikkaa.

Lue kokonaan »

Ikkunan mallikunnostus Tornion vanhaan kirkkoon.

Lisätty 14.07.2017

Tornion kirkko on rakennettu 1684-1686 Suensaareen. Kirkon ulkoikkunat ovat lyijylasi-ikkunoita. Teimme mallikunnostuksen tulevaa ikkunakunnostusta varten yhteen ikkuna-aukkoon ulkopuitteisiin.

Lue kokonaan »

Oulun rautatieaseman hirsityöt

Lisätty 18.11.2016

Teimme kesällä 2016 hirsityöt 1886 rakennetun asemarakennuksen ulkoverhouksen kunnostustyön aikana. Vaihdoimme  hirttä yli 100 jm rakennuksen alaosaan.

Lue kokonaan »

Tervolan vanhan kirkon ovi- ja ikkunakunnostus

Lisätty 05.01.2015

Puulastu urakoi Tervolan vanhan kirkon ovi- ikkunaurakan. Kirkko on rakennettu 1600-luvun lopulla. Rakennus on ajalleen tyypillinen tukipilarikirkko.

Lue kokonaan »

Hirrenveistokurssipäiviä Yli-iissä

Lisätty 15.12.2014

Yli-Iissä rakennetaan kotaa koulun läheisyyteen vanhoista hirsistä. Puulastu vastasi koulutuspäivien opetuksesta. Ensimmäiseen koulutuspäivään oli kiinnostuneita osallistujia enemmän kun mitä voitiin ottaa veistotaitojen opiskeluun. Opiskelu oli hyvin käytännönläheistä, työkalut kädessä oppien. Koulutuksen järjesti Oppia perinteestä-projekti. Kuvia alkuvaiheesta

Puulastu Särestössä

Lisätty 01.08.2014
Puulastu Oy teki kattokunnostustyön Kittilän Kaukosessa olevaan Reidar Särestön Museoyhdistyksen hallinnoivaan kahvio/ toimintakeskukseen. Rakennus on Arkkitetien Pietilöiden suunnittelema rakennus vuodelta 1984. Rakennus on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja sai Museovirastolta avustusta kunnostustöihin. Kunnostuksessa parannettiin katon lämpöeristystä ja vesikaton tiiviyttä jotta arvokas rakennus säilyy tulevaisuuteen.
Linkki Särestön sivuille.