Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hirsi- ja timbermannipalvelut

   Nyt on aika..

 

Alkaa toteuttamaan sisätilojen kunnostuksia, meiltä onnistuu myös pinkopahvitukset ja paperitapettien asennukset. Kauttamme saa Tapettitalon tapetit ja niihin soveltuvat liisterit asennuksen lisäksi.

Valmistaa vanhaa rakennusta talven varalle.

Räystäskouruihin kertyt roska kannattaa nyt ennen syyssateita poistaa ja katsoa että kattovedet eivät jää rakennuksen perustan vierelle. Vielä ei sokkelin tuuletusluukuja kannata sulkea ennen kun järvet jäätyvät..

 

Tarkistaa rakennusten kuntoa ja suunnitella korjaukset tulevalle kesälle. Talven aikana on hyvää aikaa suunnitella ja varautua tuleviin korjauksiin. Ota yhteyttä niin mietitään paras toteutustapa. 

Keväällä on tulossa päreiden höyläysaika, tarkista pärekatot.

Kysymys: Mistä voin saada avustusta korjaushankkeeseen?

 

Vastaus: Yleensä myöntäjänä on ely-keskus tai museovirasto. Ely-keskus siirtää tarvittaessa hakemuksen museovirastolle. 

Ely-keskuksen avustuksen hakulomake löytyy Suomi.fi palvelusta.

Voit katsoa  museoviraston  ohjeista kannattaako lähettää avustushakemus suoraa heille.

Kotitalousvähennyksen ohjeet löytyvät täältä.  Laskussamme  on otettu huomioon erittelyissä mahdollisuus kotitalousvähennykseen.

 

 

Kysymys: Mitä hengittävä materiaali oikein tarkoittaa?

Vastaus: Panu Kaila on selvittänyt asiaa hyvin mukavasti ja kansantajuiseti ja on pitänyt luennon Rönnvikin viinitilalla hengittävistä materiaaleista. Jenny Turunen on koonnut luennosta artikkelin jonka voit lukea tästä. Artikkelin ohjeella voi jokainen testata helposti itse materiaalin hengittävyyden.